niedziela, 24 listopada

Funkcjonalne piece do piekarni

W piekarniach podczas wypiekania chleba, bułek wykorzystywane są różnego rodzaju piece.

Przykładem może być komora fermentacyjna, która pozwala na odpowiedni wyrost ciasta, trzeba oczywiście pamiętać że musi być zachowana odpowiednia temperatura i wilgotność. Jak wiadomo pieczywo powstaje z bardzo podstawowych składników czyli wody, mąki i cukru, Natomiast cała sztuka polega na odpowiednim wypieku, dobraniu temperatury oraz wilgotności. Wówczas będziemy mogli uzyskać pieczywo o odpowiednim konsystencji, odpowiednim smaku, w tym przypadku liczy się wszystko, od wyrośnięcia ciasta poprzez pieczenie. W tym przypadku czas musi zostać bardzo dobrze dobrany, aby nie trzymać wyrobów zbyt długo w piecu. Dzięki temu uzyskujemy odpowiednią skórkę, jest ona chrupiąca, nie jest zbyt twarda, pieczywo jest dobre i zdrowe.

Zobacz również   Asymetria ułożeniowa u niemowlaka – przyczyny, objawy, rehabilitacja

Funkcjonalne piece do piekarni

Oczywiście w przypadku tego rodzaju pieców powinniśmy szukać rozwiązań profesjonalnych, dobrym pomysłem są piece z blachy nierdzewnej, może zostać także wykorzystany Inox, ważna będzie tutaj higiena w komorze pracy.

W tym przypadku zabezpieczamy także nasz piec przed korozją. Obecnie piece sterowane są za pomocą elektroniki, mogą zostać podłączone także do komputera, a nawet telefonu komórkowego, który może zarządzać całym procesem wzrostu ciasta, są to urządzenia profesjonalne do wykorzystania w piekarni lub cukierni. Warto zwrócić uwagę iż tego rodzaju piece powinny posiadać odpowiednią izolacje, która często wykonana jest z wełny kamiennej, daje to dobre właściwości izolacyjne. Z drugiej strony tego rodzaju materiał będzie odpowiednio odporny na działanie temperatury, tego rodzaju piece możemy znaleźć na stronie https://crispan.pl/komory-fermentacyjne/, możemy zamówić wiele różnego rodzaju pieców, w zależności od naszych potrzeb i mocy przerobowych. Można znaleźć także duże piece, do których możliwe jest wjechanie wózkiem, bardzo to ułatwia pracę, zwłaszcza przy dużej ilości wypieków. Dzięki temu piekarnia może obsługiwać bardzo duże ilości wyrobów. W tym przypadku możemy zmniejszyć ilość potrzebnych pracowników do obsługi danego pieca.

Zobacz również   Terapia akupunktury na ból potylicy: tradycyjne podejście do złagodzenia dolegliwości

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

*

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Wykryto blokadę reklam!!!

Wykryliśmy, że używasz rozszerzeń do blokowania reklam. Prosimy, wesprzyj nas, wyłączając blokadę reklam.